Novi Sad
09.03.2013.
08:07 > 08:58
Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje poništio je konkurs za izbor direktora u "Radosnom detinjstvu", jer nije rađen u skladu sa zakonom.
  • jula

    28.03.2013 06:34
    konje ubijaju zar ne
    pre nekoliko godina je objavljen tekst pod ovim nazivom. pitanje je gde je on sada. jer koliko se secam bio je jedan od prvih tekstova koji je na duhovit nacin govorio o radosno detinjstvu i njegovoj eliti. poziv uredniku ako moze da ga njdje i objavi.
  • 28.03.2013 06:26
    snezana i sedam patuljaka
    kao i svaka bajka i ova se zavrsava sa hepiendom. snezana ce otploviti na drugi brod i verovatno ce i taj potopiti. a patuljci ce ostati da vladaju iz senke i da nastave zapoceto. snezana je bivsi direktor radosnog detinjstva/B.Samardzic a patuljci su njegovi vredni i posteni saradnici> jedino mi je nedoumica ko je glavni lik u ovoj prici/ mislim na vesticu, koja jadnu Snezanu tako nevinu i naivnu maltretira. bice od silnih kandidata da je to sekretarka firme/zvana Jagodica bobica, jer ona jos uvek opstaje.
  • maja

    26.03.2013 09:00
    pajce
    kaži pajce kako si vozo decu odredjenih rukovodilaca u upravi u mercedesu radosnog detinjstva po gradu, kojom forom opstade sad i koga sad vozaš, provozaće i tebe neko. Sve se zna o cijem trosku je gorivo bilo za razna vikend odmor putovanja, koliko se hrane odnelo kući koja su namenjena deci, kuhinjo, mala ti plata, a velika torba i puna kad ides kuci.Činčika jesl ti tatko kupio crvenog punta pa ga vozo kuci sa gorivom ustanove, da je samo karo i naplaćivo onaj glavni koji sad otiso na carinu gde je veci kajmak, bagro, koliko je alata kupljeno i pokradeno.Ko je snabdevač HTZ opremom, gospodja ciji sin je pusten iz zatvora , ej, jadi, ej jado , ej muko, ej tugo.A gospoja koja oće ponovo u direktorsku fotelju nek sedi i sedi i bude zadovoljna sto i to dobi, kad su glasali izmedju nje i Marka nije dobila ni jedan glas, a kolike godine provede u radosnom detinjstvu, ugrobari je striko Samardžič, a hoce Miri da se revansira sto je otera iz Uprave.
  • milika

    26.03.2013 08:52
    sramota
    prvo nek se ispita koja je cena radnog mesta u ustanovi, zatim koji se fakulteti na brzinu kupuju, odakle silni džipovi vaspitačicama, da li i sme biti porodična firma i to bas u glavnoj filijali, ko je bio prvi covek koji gradi hotel u crnoj gori, ko je bio drugi covek i u kakvom su srodstvu,ko je direktor komercijale i u kakvom je srodstvu, ko je sef racunovodstva i u kakvom je srodstvu sa Samardžićem.Ko je sve omastio brke, ko je ukaljao prađedovski obraz i korene postenih ljudi, sramota, sramota , sramota.Mante se ljudi svih njih, svako od njih ima putera na glavi, sta Mi. ima na moru, kuću tatko mu ostavio, koliko Sp. ima stanova od izgradnje svakog vrtića , krali su , jos uvek kradu, zapošljavanje je po rodbinskoj liniji, plata takodje sramota.Ko je i sta je zavrsio A. Danilo, sta mu cerka zavrsila, kako je zaposlio suprugu gospodina koji je igrao za Obliic gospodje Ražnatovic.
  • Parcence

    13.03.2013 21:50
    Podelimo ustanovu
    A sta kazete na to da se ustanova podeli na devet ustanova, svaka sa svojim racunom i zasebnim radnim telom i da pariraju jedna drugoj pa koja bolje radi... Ovako RD ima veliko telo, a mali mozak, a tako su i dinosaurusi izumrli. Uostalom tako i Beograd radi jedino Novi Sad se hvali kako u Evropi ima najvecu ustanovu. Pa neka i ustanove po zasluzi i sposobnosti menadzera-direktora dobijaju plate, pa ce se i vaspitaci boriti za svoj bod. A i cena u BG-u je koliko ja znam trodupla od cene u NS-u
  • 11.03.2013 14:59
    Puške su samo vrh ,šta je sa novom kuhinjom, tenderima koji nisu ni raspisivani, razvlačilo se i šakom i kapom i vi sad vraćete osobu na mesto direktora koja je za to najodgovornija. NIKAKO NE IDE DA PONOVO BUDE DIREKTOR NEKO KO JE OVU USTANOVU UPROPASTIO!
  • 11.03.2013 14:55
    Razmislite ko će za vas glasati na sledećim izborima ako ovo uradite. Radnici i skupština grada je svoje rekla. VRATIIIIITEEEE MILOŠEVIĆA!
  • nekad

    11.03.2013 10:27
    sad
    Normalno treba da se vrati Gos.Dragan Milosevic.Pored peticije zaposdlenih gradonacelnik je sproveo partiski revansizam i sklonio jedinog coveka koji je mogao ovu gradsku firmu da izvuce iz dugova. Sad se tu spominje neko pravo ..ili nije uradjeno po propisu ..pitam sve politicare sta je u ovoj zemlji po propisu jeli po propisu da neko napravi dug od 10 miliona evra da pazari puske na racun prdskolske ustanove ajde manite se gospodo politicari.VRATITE MILOSEVICA DA VAM SPASI GRADSKU FIRMU RADOSNO DETINJSTVO.
  • Isto mi

    10.03.2013 14:30
    se 'vata...
    Iako sam po struci vaspitac, ni jedan ni drugi ni treci me nisu jos zaposlili... ni u jednu od njihovih stranaka nisam krocila, ni jednome nisam platila pa sam bez posla ostala. I tako vec 10- tak godina....
  • Сремац

    09.03.2013 23:32
    ЉУБИЦЕ,ЉУБИЦЕ,СРАМ ТЕ БИЛО...
    Зар покрајинска госпођа није истерана из градске инспекције?Да она то можда не лечи комплексе?Зар "Радосно детињство" није градска установа?Код трећег питања можда грешим,али ПРВА ДВА СУ СА ОДГОВОРОМ - ДА!
  • Ne mogu da verujem

    09.03.2013 20:37
    Za Budivasu
    Poštovani da ste bar upola zainteresovani za boravak Vašeg deteta u vrtiću, koliko za neosnovane neistine koje ste izneli,mogli ste u svakom vrtiću na vidljivom mestu videti jelovnik za celu tekuću nedelju od koga se u izuzetnim slučajevima odstupa. Tako da nema ni govora o nekom hlebu i vodi i ostalim glupostima. Prosto ne mogu da verujem kakvog sveta ima.
  • Slusalac

    09.03.2013 20:05
    Siguran put u propast.
    Vratite na celo ustanove gospodina Dragana Milosevica da postavi ustanovu na zdrave noge.
    Sve ove godine za vreme proslog direktora je bila smejurija, a ovaj novi se ne snalazi, da ne kazem pojma nema.
  • Huncut

    09.03.2013 19:42
    Pitate za dugove, ovog Samardzica ? E pa dobro, raspitajte se jel zavrsio hotel u Crnoj Gori...samo to ?
  • Radnik Predskolske ustanove

    09.03.2013 18:13
    Zalosno do bola!
    Koji djon od obraza ima ovaj Samardzic.
    Deset miliona evra duga je napravio firmi, koja je na izdisaju, i sad ce da se vrati da je dokusuri, a sve uz blagoslov tamo nekoga, ne znam, i ne zanima me koga.
    Jedini koji je zeleo i pravio dobro ovoj firmi, bio je GOSPODIN (velikim slovima jer to jeste) Dragan Milosevic. Neka stavi prst na celo i pozicija, i opozicija, kad se bude birao ispravno, legalno i po zakonu, novi direktor!
  • svega ima

    09.03.2013 17:35
    bitna je borba za fotelje,kako na tom nivou tako i za fotelje glavnih vaspitaca (kakvo cudo da je bas gospodja gradonacelnica postala glavni vaspitac, milion njih zaposleno u upravi koji ne zna se sta rade, a vaspitaci nikakve kontrole. ne kazem da nema i odlicnih vaspitaca, koje veoma dobro rade svoj posao,al zato ima onih koje sam vidjala da telefoniraju, deru se po hodnicima na decu, posto ona prica telefonom.... a onda dodju roditelji a ona kao kuco maco detetu sva fina
  • daca

    09.03.2013 17:19
    politika
    Vise sam nego sigurna da je i ovde presudan politicki faktor i da su svima prsti umazani puterom zvanimim "politika pre svega"!
  • dokle

    09.03.2013 16:32
    pošteno pa ko koga ...
    Bitno je da se NAPREDNE vaspitačice tuku za pozicije, ruše sisteme , a to što direktor nije obavešten da u stvari nije direktor i nije veliko čudo. Nego, od silne borbe za Ustanovu mi u sve većim dugovima, sa oronulim vrtićima i nemamo više kome da verujemo. Od ove dvojice ne zna se koji je bolji za zadrugu!
  • smejurija

    09.03.2013 15:53
    Ljubica Srđanov uzvraća udarac. „Mene ste smenili sad ću ja malo vas da za.bavam“. Da nije smešno bilo bi tužno. Ne branim lik i delo paranoika na čelu RD al stvarno je vreme da se menja pokrajnska vlast jer će praviti problema svuda jer im se može.
  • Ja

    09.03.2013 13:48
    Imam utisak da Samardzic nikada nece otici iz Radosnog detinjstva, koliko je tu. Kako se radi to je uzas, kakvih vaspitacica ima, ali on opstaje godinama, ostavice radosno detinjstvo svojoj deci u nasledstvo...
  • mama

    09.03.2013 13:43
    @Budivasa
    i to nije istina...istina je da se ponavlja jelovnik iz nedelje u nedelju, ali preterujete sa ovim komentarima. ne branim ih ni mislim da je puno toga trulo u toj ustanovi, ali bas preterujete
  • mama

    09.03.2013 13:41
    @Anonimus
    svasta ima u tim vrticima, al nije istina da su gladni. ja imam dvoje dece u vrticu, i nije se desilo da gladna dolaze kuci, vise puta se desilo da su dobile dve porcije kad su trazile. ne mogu da kazem da sva deca jedu, al zavisi kako su kod kuce naucena, moja deca su naucena da jedu sta im se da, ako kod njih u grupama ima dosta dece koja nista ne vole, to nije problem vrtica nego roditelja.
  • Caki

    09.03.2013 13:29
    Ni jedan,ni drugi,vratite Dragana Miločevića!!!
  • superiska

    09.03.2013 11:37
    Pa ta uprava RD su ocigledno veca deca od onih koje cuvaju.

    I lzgleda da u ovoj drzavi nijedna institucija nije dorasla svojim obavezama i njihovom sprovodnjenju, sve po principu a daaaa ja zaboravioo ... budi bog s nama.
  • Nemanja

    09.03.2013 11:11
    @Anonimus
    Onda vase dete mora da ima ogroman apetit. Moje dete ide vec 4 godine u zabaviste i na prste jedne ruke mogu nabrojati koliko je puta trazilo da jede kada dodje iz zabavista. Jednostavno, to nije istina, da ih ne hrane dovoljno. Gospodine ili gospodjo, uopste ne branim Radosno detinjstvo, ali to sto pisete nije korektno. I da, puno mojih prijatelja imaju decu, koja takodje ne dolaze gladna iz zabavista. Povrh svega, siguran sam da veliki broj dece ima kvalitetnije obroke u zabavistu, nego kuci.
  • koji je

    09.03.2013 11:10
    razlog
    Zasto se toliko napinju ko ce biti direktor gubitaske firme. Posao izvlacenja Radosnog detinjstva iz dugova je veoma vruc krompir i tezak posao za kakve ovde nikada ne vlada veliko interesovaneje kao i uvek kada treba pokazati rad, znanje i sposobnost. Lagodnost beskrajnog pravljenja gubitaka bez ikakvih posledica je postao cilj svakog direktora i u toj borbi se sredstva ne biraju. Da u ovom drustvu kao u svakom normalnom postoji odgovornost svi bi bezali od posla direktora kao od kuge.
  • 09.03.2013 09:54
    Ma briga me ko je direktor. Ponasajte se u skladu sa onim sto pricate. Nasa deca ovo, nasa deca ono, a deca gladna. Jedu ko mecava kad dodju kuci.A ne daj boze da ne platim!
  • 09.03.2013 08:59
    Haha:)
  • Budivasa

    09.03.2013 08:57
    Za decu ko mari
    I dok se oni prepucavaju ko jeste, a ko nije direktor, deca za doručak dobijaju hleba i vode, i makarone za ručak tri puta nedeljno. A, obojica ne valjaju. Samardžićeva je uprava do ovog dovela, a Grgurević samo nastavio.
  • anonimna

    09.03.2013 08:52
    Sada taman da direktor Samardzic objasni gde su pare i otkud tolki dugovi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna